Tegenvallende resultaten WA-verzekeraars

DIDAM – De Nederlandsche Bank (DNB) heeft haar zorgen geuit over de tegenvallende resultaten in de branche Motorrijtuigen Aansprakelijkheid (WA), die in 2014 een gezamenlijk technisch verlies leed van 300 miljoen euro. Ook het Verbond van Verzekeraars is bezorgd over deze ontwikkeling.

“De WA-markt is een concurrerende markt waardoor er voor de consument veel valt te kiezen”, weet assurantieadviseur Bas Loeters. “De premie-inkomsten dalen nu al langere tijd, terwijl de schadelast niet meer daalt. Door het beschikbaar komen van schadevoorzieningen en kostenbesparingen bleef het resultaat voorgaande jaren nog enigszins op peil, maar in 2014 stegen de voorzieningen. Die verhoging is met name het gevolg van de toenemende letselschadelast.”

Overigens benadrukt het Verbond van Verzekeraars dat de financiële buffers van (schade)verzekeraars op peil zijn. Via reorganisaties en klantgerichte innovaties hebben ze al hard gewerkt aan herstel, maar deze maatregelen zijn onvoldoende effectief geweest om op te wegen tegen de stijgende kosten.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Advies over cyberrisico’s

Blog

Advies over cyberrisico’s

DIDAM – Verzekeraars en adviseurs kunnen niet meer om advies over cyberrisico’s heen. Het aantal cyberincidenten dat het bedrijfsleven en overheden treft, neemt namelijk jaar op jaar toe. Bovendien wordt het door nieuwe wet- en regelgeving straks verplicht om datalekken te melden. Steeds meer adviseurs…

Lees meer