Advies over cyberrisico’s

DIDAM – Verzekeraars en adviseurs kunnen niet meer om advies over cyberrisico’s heen. Het aantal cyberincidenten dat het bedrijfsleven en overheden treft, neemt namelijk jaar op jaar toe. Bovendien wordt het door nieuwe wet- en regelgeving straks verplicht om datalekken te melden.

Steeds meer adviseurs nemen het onderwerp cyberrisico’s daarom mee in hun verzekeringstechnische risicoanalyse. Zo ook Bas Loeters Assurantiën. “Als de klant zich bewust wordt van de risico’s die hij loopt, kan hij preventieve maatregelen nemen”, zegt Loeters.

“Mijn belangrijkste taak is dan ook om bij de klant een stukje bewustwording te bewerkstellingen. Schade aan computersystemen en data is namelijk ook schade. Sterker nog, de financiële consequenties door ‘cyberschade’ kunnen enorm groot zijn. Een hacker kan bijvoorbeeld je hele productie stilleggen. En wat gebeurt er als door een inbreuk op je computersysteem al je klantgegevens op straat komen te liggen.”

Door bewustwording en preventie is het mogelijk veel schadekosten te reduceren. Cyberrisico’s zijn echter niet helemaal uit te sluiten. “Daarom is het in veel gevallen handig om een cyberriskpolis af te sluiten”, vindt Loeters. “Inmiddels zijn er een stuk of drie verzekeraars die een dergelijke polis aanbieden. Die neem ik dan ook mee in mijn risico-inventarisatie.”

Voor meer informatie over het complete dienstverleningspakket van Bas Loeters Assurantiën kunt u altijd contact opnemen.

Verzekeraars leven provisieverbod goed na

Blog

Verzekeraars leven provisieverbod goed na

DIDAM – Verzekeraars en adviseurs leven het provisieverbod goed na. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM), die toezicht houdt op de verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars vindt dit ‘een mooi compliment’ voor de verzekeringssector en dus voor alle aanbieders en adviseurs die in de…

Lees meer